LAWAN PENYAKIT FLU DENGAN “EJEN X FLU”!

Bantu anak-anak anda untuk belajar tentang pencegahan flu dengan meneroka laman Ejen X Flu, yang mengandungi permainan dan kuiz yang menyeronokkan, dan banyak lagi!

KLIK DAN BELAJAR: PERKARA YANG IBU BAPA PERLU KETAHUI TENTANG FLU

Kehamilan dan flu

Tahukah anda bahawa kehamilan membawa perubahan kepada sistem imun, jantung dan paru-paru? Keadaan ini meningkatkan risiko komplikasi berkaitan penyakit flu dalam kalangan ibu hamil. Vaksinasi flu semasa kehamilan dapat membantu melindungi ibu dan bayi dalam kandungan.

TEROKAI >>

Flu merebak dengan lebih mudah oleh kanak-kanak

Kanak-kanak juga dikenali sebagai ‘super spreaders’ kerana mereka lebih cenderung dijangkiti flu di tadika atau sekolah. Mereka boleh menyebabkan virus itu merebak kepada satu sama lain, dan membawanya pulang kepada ahli keluarga yang lebih terdedah seperti adik-adik yang masih bayi dan datuk nenek mereka.

TEROKAI >>

Melindungi kanak-kanak daripada flu

Zaman kanak-kanak seharusnya dipenuhi dengan penerokaan dan kegembiraan. Jika anak anda dijangkiti flu, mereka lebih berisiko tinggi untuk mengalami komplikasi berkaitan flu dan juga kematian. Ambil langkah untuk mencegah penyakit flu bagi memastikan mereka membesar dan berkembang dengan baik.

TEROKAI >>

TONTON DAN BELAJAR

Ketahui lebih lanjut tentang flu pada kanak-kanak melalui video-video bermaklumat ini.

RENUNGAN HARI INI

"Kanak-kanak lebih berisiko tinggi untuk mendapat komplikasi berkaitan flu."

Dapatkan suntikan flu tahunan untuk mereka hari ini!